Menteşe Ziraat Odası > Haberler > İlçemiz Menteşe'de Yer Fıstığı Üretimi Başladı

İlçemiz Menteşe'de Yer Fıstığı Üretimi Başladı

İlçemizde ilk etapta Yemişendere, Bayır, Yerkesik mahallelerinde üreticilere dağıtılan yer fıstığı tohumu ile üretim başladı. Başkanımız Mehmet BAŞTUĞ çiftçilerimizi ziyaretinde “çiftçimize alternatif ürün olarak sunulan yer fıstığı ekiminde hasat dönemi başladı. Hafta sonu bu çiftçilerimizin hasat çalışmalarını yerinde gördüm. Verimli tarım alanlarımızda her türlü üretimin yapılacağını ortaya koyan bir çalışma oldu. Alternatif ürün olarak sunulan yer fıstığı üretiminde çok iyi sonuçlar aldık. Şu anda üç mahallemizde yaklaşık 100 üreticimiz yer fıstığı üretimi yapıyor. Üretici sayımızda önümüzdeki yıllarda artış olmasını bekliyoruz. Böylelikle hem çiftçimize, hem de ülke ekonomisine büyük katkı sunulacağını ümit ediyorum" diye konuştu.