Menteşe Ziraat Odası > Haberler > Başkanımız Mehmet BAŞTUĞ’ un 5 ARALIK Dünya Toprak Günü Mesajı

Başkanımız Mehmet BAŞTUĞ’ un 5 ARALIK Dünya Toprak Günü Mesajı

Başkanımız Mehmet BAŞTUĞ’UN 5 Aralık Dünya Toprak Günü Mesajı

İnsanlığın varoluşundan bu yana toprağın önemi her devlette ve her dinde benimsenmiştir. O kadar önemlidir ki Toprak Anadır ve anamıza verdiğimiz değeri toprağa da vermeliyiz. Aşık Veysel'in dediği gibi sadık yardır Toprak korumalı ve en iyi şekilde geleceğe taşımalıyız.
İlimizde düzenlenen 5 Aralık Dünya Toprak Günü kutlaması ve Girişimci Kadın Çiftçilere yönelik "Kapasite Geliştirme Eğitimi" katılım belgesi dağıtımı yapılmış olup, toprağa can hayata bereket katan kadınlarımız ile birlikte kutladık.
Ayrıca;5 Aralık 1934'te "Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı" veren yasanın kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl bugün "Kadın Hakları Günü" olarak da kutlanması 5 Aralık gününün Önemine önem katmıştır.